Megosztás
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


Admin


Admin♔ Törvények száma : 38
♔ Age : 64
♔ Szobaszám : ittott 


Világleírás Empty
TémanyitásTárgy: Világleírás   Világleírás Icon_minitimePént. Jan. 30, 2015 6:49 pm


világleírás
Mapleburgh Academy
Egy átlagosan művelt, olvasott ember nagyjából 5 olyan országot képes felsorolni, ahol a mai napig jelen van a királyság valamilyen formában. Ez azonban csak egy kis töredéke annak, amit mi tudunk a világról.
Valójában az összes országnak - amelyik rendelkezik fejlett közigazgatási rendszerrel - van egy uralkodó családja, és ők bizony szerves részei a politikának, még ha nem is közvetlenül a szemünk előtt alakítják a történéseket. Előre leszögezném, hogy ne minden ország királyság, sőt, sok helyen inkább csak kulturális jelentése van az uralkodóknak, pont mint Angliában.
És mi az ami egy uralkodó családból sem hiányozhat? A trónörökös. Még ha nem is örököl szó szerint trónt, örökös mindenhova kell, őket pedig képezni kell.

Így jutunk el Kanadába, ahol is egy, a nagy tavak közötti kis szigeten, Fitzwilliam szigetén helyezkedik el a Mapleburgh kastély. a sziget csak hajóval vagy repülővel közelíthető meg, és ez nem véletlen. az alapítók 500 évvel ezelőtt azt szerették volna, ha a kastély elszigetelt lenne a külvilágtól, és zavartalanul képezhesse a leendő uralkodókat.
Mert ebben a kastélyban működik a világ egyetlen, csak uralkodói családból származó csemetéknek fent tartott iskola. Azt itt tanító tanárok, professzorok mind egytől-egyig valamely ország által küldött királyi tanítók, vagy azok nagyon tehetséges és befolyásos tanársegédei, akik már bizonyítottak eleget ahhoz, hogy itt taníthassanak. Az iskola minden ötödik évben egy új ország kezébe kerül, ezzel őrizve meg szuverenitását, illetve folyamatos fejlődését biztosítja.

A diákok  18 évesen nyernek felvételt azt iskolába, és 24 évesen hagyják el, ez idő alatt rendesen felkészülve a rájuk váró felelősség uralkodóhoz méltó viselésére. A diákok vér szerint kerülnek az iskolába, másod-unokatestvéri rokonsági szálig, születésükkor automatikusan felkerül a nevük a listára, melyről természetesen le lehet kerülni.
Ugyan az iskola csak a királyi elitnek van fent tartva, de minden uralkodónak szüksége van egy tanácsadóra, hercegnők esetében udvarhölgyekre, így - amennyiben a leendő diáknak már van jelöltje, vagy a befolyásos családok közül valaki képes bejuttatni egy szem gyermekét – ők is együtt tanulnak a hercegi diákokkal, egy-két tantárgyat kivéve.
Oktatás rendkívül széleskörű, erről részletesebben itt olvashatsz, a szabályok pedig szigorúak, de ettől függetlenül szabadok is, ezeket itt olvashatod.
Vissza az elejére Go down
 

Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| MAPLEBURGH ACADEMY | :: Alapok :: Tudnivalók-